Spørgsmål:
Forskellig overfladeruhed på fliser. Kvalitetsspørgsmål?
Aziraphale
2017-11-14 19:33:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For nylig fyldte jeg en PAB-kop i den nærmeste LEGO butik. Blandt andet tog jeg også en masse lyseblågrå 2x2 fliser. Følgende billede viser nogle af disse:

No difference visible from this angle

Reflekteret lys afslører imidlertid, at flisens overflade kan være helt anderledes. Dette billede (samme dele som ovenfor) viser, at der naturligvis er to typer fliser. En med en rigtig glat overflade, med studringen på undersiden synlig ovenfra. Og en med en ru overflade svarende til børstet metal:

enter image description here

Jeg er lidt overrasket over at se LEGO-produkter med deres submikrometerpræcision forme, der viser en sådan adfærd. Blandes forskellige produktionslinjer her? Har du oplevet andre dele med forskellige egenskaber, der skal være de samme?

Opdatering:

Alexander O'Mara foreslog at undersøge undersiden, og faktisk der er nogle mønstre. For det første de glatte fliser: underside of smooth tiles

Nu er de "børstede" fliser: enter image description here

Du bemærker rille over ordet LEGO på de glatte fliser, som de børstede fliser ikke har. Tallet 3068 er selvfølgelig det samme på begge. Der er et stort antal (?) I formatet XX-YY med YY understreget.

De glatte fliser har alle XX-57 med varierende XX (højre side), de børstede fliser har alle XX- 49 med varierende XX (nederste side ved siden af ​​"3068").

Så hvad betyder det?

REDIGER:

Én observation: inde i bundrøret viser overfladen en struktur i de glatte fliser, men ingen struktur i de "børstede" fliser. Dette kan betyde, at 3068-flisen består af to stykker, der varmelimes sammen undervejs: En del, der dækker den øvre overflade og sider og et andet stykke med bundrøret og indvendigt. Den øverste, dækkende del (hvorfra små stykker er udstanset) kan i sig selv have en øvre og nedre side med lidt forskellig ruhed. Måske foretrækker produktionsprocessen ikke, hvilken side der er op, så nogle gange kan en grov side ses og nogle gange ikke. Dette er kun en teori.

Kan nogen pege på et svar?

Skelnes undersiden mellem dem overhovedet? Jeg spekulerer på, om der er forskellige versioner af formen.
God pointe. Jeg vil se nærmere på og opdatere spørgsmålet i dag.
XX-XX-numrene identificerer efter min mening formen, der lavede stykket (så hvis de bliver defekte, ved de, hvilken form der har et problem). Muligvis identificerer anden halvdel af nummeret en version af formen? Jeg spekulerer på, om måske en version er / blev brugt til malede eller klistermærker (jeg ved, det virker underligt at have et andet stykke til klistermærker, men jeg har set dem give glattere tagsten til klistermærker, nogle gange med en blanding i samme sæt ).
Mener du hældningsten eller fliser, der bruges på tagene?
Jeg mener de skrånende mursten.
Det er faktisk interessant, for de fleste af skråningerne med klistermærker har den sædvanlige kornede overflade af skråsten. Mener du, at der f.eks. 45 2x2 hældningssten med en glat overflade?
Ikke helt glat, næsten halvdelen af ​​de almindelige tagstenes struktur (medmindre alle tagsten er sådan nu, er jeg ikke sikker). Jeg husker, at Dino Attack Iron Predator havde 4 2x2x3 skråninger, 2 med mindre tekstur, som klistermærkerne ville holde bedre til (de andre 2 fik ikke klistermærker), selvom instruktionerne ikke nævnte det.
Interessant. Jeg kiggede på min sorterede flise 2x2 i lyseblågrå og alle har glatte toppe. Formnummer er XX-47 (uden slot over logo) og XX-53 (med slot over logo).
En svar:
jncraton
2017-11-18 02:24:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fra TLG Kundeservice (fremhævelse tilføjet af mig for en mulig forklaring):

Jeg sætter stor pris på, at du sendte dette til os, så vi kunne se variationen i delene. At kunne se numrene på indersiden var meget nyttigt!

Vi har ikke haft nogen rapporter om kvalitetsproblemer med dette element til nogen af ​​presserne. Jeg har faktisk taget det link, du har angivet, og som du ved, tager LEGO® Quality Team kvaliteten af ​​vores produkter meget alvorligt, og vores team vil nu kunne se på disse billeder i posten og foretage yderligere evalueringer. Det kunne være, at formen blev ændret, og den nye form ikke er slidt glat endnu men jeg kan ikke med sikkerhed sige, at det ville være årsagen til variationen i tekstur på toppen af flise.

Sørg for, at brugeren ikke sletter indlægget, så vores kvalitetsteam kan se.

Tak igen, fordi du sendte dette vigtige indlæg videre til os. Vi sætter stor pris på det!

Jeg vidste ikke, at TLG er så lydhør over for denne slags spørgsmål. Jeg antager, at du vil sende de endelige resultater? Har TLG endda en bruger her ??
Jeg opdaterer bestemt dette svar, hvis jeg hører flere detaljer. TLG tager kvalitet meget alvorligt. Jeg har aldrig set nogen poste her officielt repræsenterende TLG, men jeg ville bestemt være glad for at se det. Det er vanskeligt ved deres ende, da der er betydelig medieuddannelse, som medarbejderne skal gennemgå for at tale offentligt for virksomheden.
Har du hørt nogen nyheder fra TLG?
@Aziraphale Intet siden jeg har sendt dette, er jeg bange.
Det ser ud til, at TLG ikke kom til en konklusion, eller at det ikke var vigtigt nok at komme tilbage til dig.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...